• USA/åbning: Små stigninger med fokus på Merck og GE

  Source: Aktiefokus / 07 Dec 2017 09:44:27   Eastern Standard Time

  De amerikanske aktiemarkeder åbner torsdag med små stigninger, hvor Merck stiger efter lidt svage forsøgsdata fra konkurrenten Roche, og Amazon stiger efter at finanshuset Cowen ser aktien som den bedste idé for 2018. Lululemon er flyvende efter et opløftende regnskab, og Dollar General er også i hopla efter et bedre end ventet regnskab. General Electric er i fokus med en stor fyringsrunde. Nu ser investorerne frem mod fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

  Dow Jones-indekset åbner uændret i 24.140, og S&P 500-indekset løftes 0,03 pct. til 2630. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner med et plus på 0,3 pct. i 6797.

  Merck stiger 2,1 pct. til 55,50 dollar efter at være faldet onsdag forud for konkurrenten Roches "IMpower150-studie mod lungekræft. Finanshuset Evercore vurderer, at Roches data var gode men ikke bedre, og finanshuset kan lide set-uppet for Merck. Finanshuset BMO vurderer, at Roches Tencentriq ikke er konkurrencedygtig i forhold til Mercks Keytruda kombineret med kemo.

  Amazon løftes 0,6 pct. til 1158,81 dollar. Finanshuset Cowen nævner aktierne i den amerikanske onlinegigant som den bedste idé for 2018, og samtidig bliver kursmålet hævet til 1500 dollar fra 1225 dollar, idet der henvises til adskillige løftestænder, der driver en robust efterspørgsel og bør give global salgsvækst med stigende marginer i de næste år.

  Lululemon Athletica åbner med en stigning på 7,9 pct. i 73,01 dollar efter at den canadiske forhandler af yoga-tøj har aflagt regnskab for det forskudte tredje kvartal, hvor indtjeningen, salget og det sammenlignelige salg er bedre end ventet og forventningerne til både indtjeningen og salget bliver løftet. Finanshuset Wells Fargo ser tredje kvartal som imponerende, hvor Lululemon fortsætter med at drive forbedringer i både omkostninger og produktmiks, og det fremhæves også at bruttomarginalen i tredje kvartal er øget med yderligere 110 basispoint, hvilket er markant over selskabets forventning på en flad udvikling.

  General Electric stiger 0,1 pct. til 17,68 dollar. Den amerikanske industrigigant planlægger at skære 12.000 stillinger i sin Power-division, idet selskabets nye chefer kigger efter omkostningsbesparelser og stabilisere den pressede producent. Reduktionerne vil udgøre 18 pct. af General Electrics arbejdsstyrke i Power-divisionen. Verdens største producent af gasturbiner meddeler, at enheden bliver nødt til at blive mere lean, idet kunderne vender sig væk fra fossil brændstofbaserede kilder. Reduktionen vil hjælpe General Electric med at nå sit mål om at skære 1 mia. dollar af de strukturelle omkostninger til næste i år i Power-divisionen.

  Dollar General bliver sendt op med 3,9 pct. til 94,36 dollar. Discountdetailkæden har aflagt regnskab for det forskudte tredje kvartal, hvor salget, og det sammenlignelige salg er bedre end ventet, og salgsprognosen får også et nøk opad. Indtjeningen på 93 cent per aktie var under analytikerkonsensus på 94 cent per aktie, men indtjeningen var negativt påvirket af orkan-relaterede udgifter på 5 cent per aktie.