• USA/åbning: Ny rekorder til S&P 500 og Nasdaq før ISM

  Source: Aktiefokus / 03 Jan 2018 09:37:22   Eastern Standard Time

  De amerikanske aktiemarkeder åbner onsdag med rekorder til både S&P 500- og Nasdaq-indekset, hvilket sker forud for eftermiddagens amerikanske ISM-erhvervstillid. Intel-aktien bliver presset af rygter om fejl med mikroprocessorerne, hvilket til gengæld understøtter AMD, og Oracle-aktien kommer lidt igen efter tirsdagens nedtur efter en løftet anbefaling hos Morgan Stanley. BlackBerry er også kommet godt ud af startblokkene efter annonceringen af et samarbejde om software til selvkørende biler med Baidu.

  Dow Jones-indekset løftes 0,1 pct. til 24.853, og S&P 500-indekset stiger 0,1 pct. til 2699. Det teknologitune Nasdaq-indeks åbner med et plus på 0,2 pct. i 7023.

  Intel smider 2,8 pct. til 45,55 dollar efter at The Registrer har skrevet, at den amerikanske mikroprocessorproducent har en fejl på sine produkter, der bruges til at drive operativsystemer, hvilket gør den sårbar over for hackere. Det skriver The Registrer uden at nævne nogen kilder.

  Konkurrenten AMD sendes op med 6,4 pct. til 11,68 dollar, idet det er den eneste tilbageværende rival inden for mikrochips til pc'er. Ifølge The Registrer har Intel en fejl, der tillader software at få adgang til dele af computerens hukommelse, der bruges til at beskytte nogle data som eksempelvis passwords.

  Oracle løftes 1,8 pct. til 47,49 dollar. Finanshuset Morgan Stanley har hævet anbefalingen på databasesoftwaregiganten til overvægt fra ligevægt med et kursmål, der er løftet til 57 dollar fra 50 dollar, idet der henvises til at Oracles lave aktieværdiansættelse repræsenterer en taktisk mulighed for gammeldags indtjeningsvækst. Oracle måtte tirsdag se på nedgang med et fald på 1,38 pct., hvor der var rygter om at både Salesforce og Amazon.com vil droppe Oracles virksomhedsstyringssystemer.

  BlackBerry åbner 6,7 pct. højere i 12,82 dollar efter at den canadiske softwareproducents bestræbelser på at komme ind på markedet for selvkørende biler har taget endnu et skridt fremad, idet den tidligere smartphoneproducent har underskrevet en aftale med den kinesiske internetgigant Baidu om et samarbejde om software til selvkørende biler.

  Scana bliver sendt voldsomt op med 23,8 pct. til 48,13 dollar, og Dominion Energy åbner 3,5 pct. lavere i 77,47 dollar. Dominion Energy vil købe Scana Corp. for 7,9 mia. dollar i aktier, hvorved selskabet får fingrene i et forsyningsselskab, der er presset af et fejlslået atomkraftprojekt, der har tiltrukket sig undersøgelser fra både føderale og statslige myndigheder. Hele handlen er værdiansat til cirka 14,6 mia. dollar inklusive gæld, og Scanas aktionærer vil modtage 0,669 Dominion-aktier per aktie svarende til 55,35 dollar per aktie.

  Ford løftes 0,2 pct. til 12,69 dollar. Fords salg af personbiler i USA steg uventet i december. Stigningen i salget af personbiler i november var på 1,3 pct., hvilket var bedre end analytikerestimatet, idet analytikerne ventede et fald på 1,8 pct. Stigningen var især drevet af en stigning på 8,0 pct. i SUV'er.