• Tryg og Topdanmark sænkes hos SEB (opd.)

    Source: Aktiefokus / 05 Jan 2018 05:26:22   Eastern Standard Time

    Den svenske storbank SEB sænker sin anbefaling på en række danske forsikringsselskaber, idet sektoren har kunnet drage fordel af en række faktorer, der ikke længere ventes at vare ved. Det skriver Bloomberg News.

    Tryg-aktien falder med 1,7 pct. til 155,10 kr. efter at SEB Equities har sænket sin anbefaling på forsikringsaktien til sælg fra hold med et kursmål, der er skåret til 148 kr. fra 156 kr., idet aktien nu ses som for dyr givet modvind herunder et dyrt opkøb af Alka, risiko for stigende skadeserstatninger samt øget sandsynlighed for at konkurrenten Protector bliver på markedet.

    Topdanmark får også kærligheden at føle fra SEB, der sænker Topdanmarks anbefaling til hold fra køb. Her sænkes kursmålet til 270 kr. fra 276 kr. Selvom Topdanmark er SEB's toppick i blandt de nordiske forsikringsselskaber så er selskabets udsigt for 2018/19 mindre gunstig end oprindeligt tænkt og yderligere har aktien haft en stærk udvikling siden storaktionæren Sampo pressede på for udbyttebetalinger over aktietilbagekøb. Topdanmarks aktier falder med 0,9 pct. til 266,20 kr.

    Alm. Brand-aktien taber 3,4 pct. til 74,70 kr. efter at finanshuset har sænket anbefalingen på aktien til sælg fra hold med et kursmål, der er skåret til 65,40 kr. fra 66 kr., idet aktien allerede afspejler virksomhedens opsving.