• Torsdagens aktier: Vestas til tops i grønt C20

  Source: Aktiefokus / 07 Dec 2017 11:04:41   Eastern Standard Time

  Det danske C20 Cap-indeks lukkede torsdag med et plus på 0,5 pct. i 1114,99, hvor Vestas-aktien blev den store vinder efter at Citigroup indledte sin dækning af aktien med anbefalingen køb. TDC-aktien var også godt kørende efter rygter om opkøbsinteresse fra hollandske KPN, og blandt sidepapirerne vandt ALK-Abello lidt af de seneste dages tabte terræn tilbage efter gennemførelsen af et større aktiesalg. Det europæiske Stoxx 600-indeks steg ved dansk lukketid marginalt med 0,02 pct., hvor teleselskaberne klarede sig bedst, mens medicinalselskaberne klarede sig dårligst.

  Vestas-aktien endte dagen med stigning på 5,1 pct. til 390,50 kr. Finanshuset Citigroup indledte sin dækning af vindmølleaktien med anbefalingen køb. Analysenotatet fremhævede hvordan ændringer i subsidier, og mål for vedvarende energi og opbevaring af energi vil drive vindmølleindustrien. Vedvarende energi ventes i 2030 at udgøre halvdelen af den globale el-kapacitetstilføjelse. Yderligere fik Vestas også en ordre på 35 V110-2.0 MW-vindmøller, der er optimeret til 2,2 MW, til et projekt i Dezhou i den østlige del af Kinas Shandong-provins.

  TDC steg 1,6 pct. til 38,43 kr. efter rygter om at det hollandske teleselskab KNP ifølge Bloomberg News kan være interesseret i at købe den danske telekoncern. Meldingen var også at KNP kan være interesseret i finske Elisa eller belgiske Proximus Sadp. Rygterne er opstået fordi KNP's kommende koncernchef, Maximo Ibarra, der overtager posten til april, ventes lede efter opkøbsmuligheder.

  ALK-aktien lukkede torsdag med solid stigning på 8,4 pct. til 738 kr. efter flere dage med voldsomme kurssmæk. ALK-Abello gennemførte en stor aktieemission, hvor Alks B-aktier blev solgt til 690 kr. Aktieemissionen gav et provenu på 699 mio. kr. ALK berettede i sin strategiplan den 4. december, at en aktieudvidelse var det sandsynlige scenarie og der skulle hentes op mod 1 mia. kr. til at sikre sin amerikansk position. ALK-Abellos bestyrelsesmedlemmer Lene Skole og Steen Riisgaard købte torsdag også begge aktier i allergivaccineselskabet for samlet set mere end 1 mio. kr.

  Ørsted steg med 0,4 pct. til 350,40 kr. Ørsted blev indledt med en købsanbefaling af Goldman Sachs, der gav aktien et kursmål på 400 kr. Ørsted fik onsdag gentaget sin købsanbefaling hos Deutsche Bank. Den 12. oktober berettede Ørsted (tidligere Dong Energy), at Goldman Sachs havde solgt sin sidste aktiepost på 2,7 pct. i selskabet til 375 kr. Goldman Sachs opkøbte i en redningsaktion en stor aktiepost i 2014 i Dong af staten.

  Genmab-aktien lukkede med et minus på 2,3 pct. i 1165 kr. i bunden af eliteindekset, hvilket kom efter onsdagens plus på 2,4 pct. Novo Nordisk, som med et plus på 3,4 pct. var onsdagens vinder i C20-regi, smed torsdag 0,9 pct. til 325,60 kr.

  Rockwool-aktien lukkede med et fald på 1,1 pct. i 1666 kr. Finanshuset Investec indleder sin dækning af isoleringsaktien med anbefalingen sælg og et kursmål på 1579 kr.